maandag, december 17, 2007


Zondag hadden we vroeg gedaan met werken, gasten waren vertrokken - het ontbijt was opgeruimd en we waren wel eens benieuwd om zelf eens te gaan kijken wat ze daar in Haspengouw gedaan hadden met het Katarakt verhaal.


Eerst waren we afgezakt naar Borgloon http://www.borgloon.be/ de studente dewelke in haar vrije (examentijd) hier op vrijwillige basis het VVV bemande kende wel duidelijk de streek- dat was nogeens positief om mee te maken se- dadelijk voelde je de gastvrijheid en de vriendelijkheid waar toerisme limburg haar slogan van maakt werkelijkheid worden.


Later kwamen we aan de weet dat het de dochter was van een gastenverblijf In Haspengouw - Borgloon - ze kende de streek wel degelijk goed!
Omdat we nu echt benieuwd waren en onze "katarakt"honger nog niet echt gestild was besloten we naar het doopvont van de serie te rijden, onderweg naar het Begijnhof van Sint Truiden werden we langs Haspengouwse wegen al begroet met houten bakken bedoeld voor de appeloogst maar deze keer met foto's van de hoofdpersonage Karlijn Silleghem - Elisabeth- mooi gedaan! en dadelijk wisten we dat we op de goede weg waren.


De kerstkraampjes, winkels open op zondag en een drukte van jewelste lieten we aan de kant liggen - wij kwamen om Katarakt te zien! Eindelijk gevonden op het begijnhof hadden ze een voorstelling gemaakt van de televisiereeks- met veel kratten, foto's ja zelfs de stem van Elizabeth hebben we gehoord.

In het Begijnhof zelf hebben ze een mooie weergave voor de streek Haspengouw gemaakt- van hieruit coördineren ze de katarakt bus-shuttle dienst waar je met een bus verschillende locaties kan bezoeken -onder andere de stroopfabriek daarvoor zullen we zeker eens moeten terugkomen.. om dan te kunnen voortvertellen aan onze gasten.

In ieder geval ziet er allemaal veelbelovend uit- ons hoef je zeker niet meer te overtuigen van de pracht van Haspengouw en geheel Limburg!

Wij gaan een "Katarakt arrangement" voorstellen aan onze gasten!


En dan die avond- wel al wat later dan voorzien - sportprestaties liepen wat uit.....hebben we weerom genoten van de 2 de aflevering...ik ben eens benieuwd of Elizabeth Sluys gaat ontmaskeren en beheerder wordt of gaat het meer gaan zoals de kijkers denken dat Frank ingaat op de avances van de bevallige Nathalie (die kregen al 53% van de pollstemming)


Zondag kijken we vast weer!