donderdag, april 10, 2008

Fluisterboten fluistervlotten fluisterende paardjes en gallowayrunderen

Na een ganse dag goed te hebben gewerkt - ik in het hotel en Paul op school - hadden we wel zin om eens goed te gaan uitwaaien en het gaan ontdekken van de nieuwe fluistervlotten in De Wissen.
De bootjes vonden we al een succes want 2 jaartjes geleden zijn we ook al eens gaan "fluisterboten" op deze Maasarm. Nu wilden we wel de fameuse 2 vlotten-hotelletje zien - ja het heeft wel iets zo helemaal in de natuur - voor de echte kampeerder en natuurmens zal dit wel een voltreffer worden! - enkel vond ik wel jammer de plaats dewelke ze gekozen hadden - er bestaan vele mooiere plekjes daar- maar misschien verleggen ze hun vlotten nog?
Wij hebben daar een grote wandeling gedaan - gans de toer van deze waterplas - je loopt een deel op het fietspad- dan sla je linksaf het natuurgebied in - zo brengt het je met wat geluk langs de koninkspaardjes (wij zagen 5 stuks) en de gallowayrunderen (een 8 tal met al 3 schattige pikzwarte kleintjes!)
Je kan de Maas zien en zalig ruiken (ja die ruikt nog wel héél lekker) en zo langs de Nederlandse kant de "Hollandese wandelaars" luidskeels groeten.
De werken van Sibelco zijn nu beeindigd en men zit in een laatste fase van Baggeraars ( verbreden van de overs) - een leuke uitstap om te eindigen in het Grand Café - dewelke nu gelukkig terug open is! met een lekkere Grimbergen!
Toch een paar mooie foto's gemaakt dewelke je kan zien in het Picassa album onder wandeling De Wissen.
Volgende keer bestel ik er wel zon bij!
Tot de volgende uitstap!